About κυπαρισια που θα μεινω
About κυπαρισια που θα μεινω
Blog Article
Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του
Πώς γίνεται η αντιμετώπιση της βαμβακάδας στα φυτά Σε συνθήκες έντονης υγρασίας και κακού αερισμού, το κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από τη μυκητολογική ασθένεια της φυτόφθορα που προσβάλλει το ριζικό σύστημα και αποτελεί την κύρια αίτια που ξεραίνονται τα κωνοφόρα δέντρα.
Για το λόγο αυτό, το κοινό κυπαρίσσι στο εξωτερικό αναφέρεται ως μεσογειακό κυπαρίσσι, ως ιταλικό κυπαρίσσι ή κυπαρίσσι της Τοσκάνης.
Δυστυχώς το Κυπαρίσσι είναι δύσκολα προσβάσιμο. Ο δρόμος έχει πάρα πολλές στροφές και πολύ στενός σε πολλά σημεία, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Το κάλλος όμως του τόπου σε αποζημιώνει!
Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.
Προμήθειες Δημοσίου Αστικός Εξοπλισμός Παιδικών Χαρών
Επιστρέφει «Ο Θάνατος του Εμποράκου» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η αξία του Προληπτικού Γυναικολογικού Ελέγχου για την υγεία της γυναίκας
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΙΑΡΙ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΣΕ ΗΣΥΧΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
Συμπληρωματικά, μπορούμε να βάζουμε κομπόστ στα τέλη του φθινοπώρου για να εμπλουτίζουμε το έδαφος του κυπαρισσιού με οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά.
Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.
Αυτή η αύρα είναι που μαζί με τον ήσυχο παφλασμό σε νανουρίζουν τα βράδια, ό,που και να μένεις στην website Παραλία, γιατί όλα τα σπίτια είναι κοντά στο κύμα.
Δεν είναι εδώ το μοναδικό σημείο που η Λακωνία ακουμπά στην θάλασσα –κάθε άλλο: η Μάνη έχει το «βαρύ πυροβολικό» των παραλιών, η Μονεμβασιά είναι «καράβι που πλέει στη θάλασσα» που έλεγε και το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, και ο Γέρακας είναι η ελληνική απάντηση στα νορβηγικά φιορδ.
Ο φλοιός και οι ρίζες του δέντρου χρησιμοποιούνταν επίσης για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του πυρετού και των γαστρεντερικών προβλημάτων.